Potrawy narodowe -wyniki konkursu

W roku szkolnym 2023/2024 odbyła się XV edycja Powiatowego Konkursu Plastyczno – Językowego dla uczniów klas IV-VI szkół podstawowych, którego organizatorem było Powiatowe Centrum Edukacji i Pomocy Psychologiczno- Pedagogicznej w Wołowie, a celem inspirowanie uczniów do działań kreatywnych oraz wspieranie uzdolnień plastycznych i językowych uczniów. Do Centrum napłynęło 22 ciekawych i oryginalnych prac z 9 szkół powiatu wołowskiego. Jury wyłoniło najlepsze prace, kierując się samodzielnością, poprawnością językową oraz doborem technik artystycznych. Z języka angielskiego praca Jakuba Kolisa z Zespołu Szkolno- Przedszkolnego nr 3 w Brzegu Dolnym zajęła pierwsze miejsce. Tuż za nim uplasowało się dzieło Żanety Bułki, która także reprezentuje Zespół Szkolno- Przedszkolny nr 3 w Brzegu Dolnym, natomiast na trzecim miejscu twórczość Antoniego Czapluka ze Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Starym Wołowie. Z języka niemieckiego pierwsze miejsce przypadło Julii Sawczyn ze Szkoły Podstawowej im. Świętego Mikołaja z Miry w Krzelowie, drugie Dominikowi Wałęskiemu, który reprezentuje Szkołę Podstawową im. Jana Markiewicza w Orzeszkowie. Trzecie miejsce zajęło wykonanie Wojciecha Bodery, reprezentanta Szkoły Podstawowej im. Świętego Mikołaja z Miry w Krzelowie.

Serdecznie gratuluję wszystkim uczestnikom, w szczególności laureatom, których zapraszam na Galę Laureatów 5 czerwca 2024 roku. Dziękuję nauczycielom za opiekę merytoryczną, w szczególności paniom: Joannie Bochenek, Agnieszce Lorkiewicz , Magdalenie Grzelak, Dianie Shtoiunda oraz Monice Jaremkiewicz.

Doradca metodyczny języków obcych 
Ewa Nowak

Foto galeria:

Prace konkursowe

Na zdjęciu umieszczone są odręcznie wykonane w formie lapbooków kolorowe prace uczniów klas IV-VI przedstawiające potrawy narodowe
Na zdjęciu umieszczone są odręcznie wykonane w formie lapbooków kolorowe prace uczniów klas IV-VI przedstawiające potrawy narodowe
Na zdjęciu umieszczone są odręcznie wykonane w formie lapbooków kolorowe prace uczniów klas IV-VI przedstawiające potrawy narodowe